2M Biztosítási Alkusz Kft.
 
2020.03.20

Tájékoztatás a biztosítási díjak fizetésével kapcsolatban a járványügyi helyzet ideje alatt

Tisztelt Ügyfeleink!

Szeretnénk felhívni a figyelmüket arra, hogy a biztosítási díjaik fizetésére több lehetőségük is van a csekkes módon kívül, ezzel elkerülhető a postai sorban állás és csökkenteni lehet a személyes találkozást másokkal. Abban az esetben is ha csekkes díjfizetést választott a szerződéskötéskor, kiegyenlítheti biztosítási díját más módon!

A biztosítási díjak fizetésére vonatkozó változás jelen pillanatban nincs érvényben, tehát a megkötött szerződéseket az eredeti rendszerességgel és határidőkkel kell befizetnie az Ügyfeleknek! A díjfizetés elmaradása a kockázat megszűnéséhez vezethet (nem lesz érvényben az adott szerződés)!

1. bankkártyás fizetés a Biztosítók honlapján
A biztosítók honlapjain általában megtalálható bankkártyás fizetési lehetőség, ehhez egy olyan bank-, vagy hitelkártya szükséges amivel lehetséges az internetes fizetés. Ha ezt a fizetési módot választja, akkor szüksége lesz (a kártyán kívül) az adott szerződés kötvényszámára.

2. utalás bankszámláról
A biztosító által kiküldött csekken minden esetben megtalálható a jogosult (Biztosító) számlaszáma, pontos neve és az ügyfél azonosítója az adott szerződésre vonatkozóan. Ezen adatokat felhasználva "e-banki" szolgáltatásából utalással is ki tudja egyenlíteni a biztosítási díját. Közleményben minden esetben tűntesse fel az adott szerződés kötvényszámát (és ha gépjármű biztosítást fizet, a gépkocsi rendszámát) is!
Rendszeres díjfizetésű, fix díjú szerződésére akár állandó utalási megbízást is adhat (pl. havonta adott napon automatikusan elutalható a beállított összeg a jogosultnak- ez nem azonos a következő pontban lévő csoportos beszedéssel).

3. Csoportos beszedés
Több Magyarországon működő bank ad lehetőséget arra, hogy csoportos beszedést tudjon beállítani az "e-banki" felületén. Ilyen fizetési mód választása esetén szükség lesz (az utaláshoz szükséges adatokon kívűl) a biztosító azonosítójára, ezt az Ő ügyfélszolgálatuktól meg lehet kérdezni akár e-mailen, akár telefonon is.